Legendaarinen Route 66 ei enää jää haaveeksi – lähtekää matkaan ja toteuttakaa unelmanne!

Route 66 herättää meissä nostalgisia muistoja vanhoista hyvistä ajoista,  jolloin moottoritiet avasivat reitin uuteen aikakauteen. Nykyään Highway 66 varrella voit palata 1900 luvun alkupäiville ja nähdä historialliset  kohteet, jotka ovat säilyneet mukavina muistoina nykypäivään saakka. Maisemareitti alkaa Chicagosta ja jatkuu St.Louisin, Springfieldin ja Tulsan kautta suoraan Route 66 reitin sydämeen, eli Oklahomaan, jossa käyt tietysti tsekkaamassa motellit, huoltoasemat, kahvilat, puistot, kauppapostit, sillat ja tienvarret, jotka ovat pysyneet muuttumattomina aina näihin päiviin asti. USA Route 66 Chicago-Los Angeles häämatka tarjoaa häämatkalaisille ikimuistoisen seikkailun jos toisenkin.

USA Route 66 Chicago-Los Angeles häämatka

Route 66 on kokonaisuudessaan peräti 2400 kilometriä pitkä reitti. Moottoritie alkaa Michigan-järven rannoilta, vie Illinoisin maatalousalueille ja Missouriin. Reitti jatkuu Kansasin kaivosalueiden kautta, Oklahomaan, jossa itäiset metsät tapaavat lännen avoimet tasangot. Texasista matka jatkuu New Mexicoon ja Arizonaan, Mojaven autiomaahan ja lopulta ”maidon ja hunajan maahan” – Los Angelesiin ja Tyynenmeren rannoille. Matkalla näet myös Rio Granden sekä Grand Canyonin huiket maisemat. Las Vegasissa kävelet kuuluisalla Stripillä, jota ympäröivät vilkkuvat neon-valot ja megasuuret huvikeskukset ja ehkä asetat muutaman dollarin likoon kasinolla. Tämä valtatie kokonaisuudessaan yhdistää paitsi idän ja lännen myös menneisyyden ja nykyajan.

Olemme tehneet jokaiselle tämän haaveen helposti toteutettavaksi! Seuraa valmiiksi suunniteltua reittiä, etkä varmasti jää paitsi tärkeimmistä nähtävyyksistä matkan varrella. Yöpymiset on varattu jo etukäteen, joten voit keskittya täysillä nauttimaan historiallisen Route 66:n tunnelmasta!

Well if you ever plan to motor west, Just take my way it’s the highway that’s the best! Get your kicks on Route 66

Matkan huippukohdat:
* Chicagon Willis Tower – eräs Pohjois-Amerikan korkeimmista rakennuksista    * St. Louisin Gateway Arch lintuperspektiivistä   * Rentoudu Missourin Ozarkin seudun hiljaisuudessa   * Koe Route 66:n pisin yhtenäinen pätkä Oklahomassa   * Vieraile Amarillon Cadillac Ranchilla   * Koe aito Southwest-kulttuuri Albuquerquessa   * Vieraile Santa Fe:ssä   * Tutustu kivettyneisiin puihin Arizonan Petrified Forestissa   * Vieraile Grand Canyonissa, joka on yksi maailman seitsemästä luonnonihmeestä   * Vieraile Hooverin padolla   * Biletä ympärivuorokauden Las Vegasissa   * Tutustu Calicon aavekaupunkiin   * Näe kauan sitten kadonneen Route 66 ’End of the Trail’ kyltin kopio Santa Monicassa   * Pääse tähtien lähelle Grauman’s Chinese Theaterissa.

USA Route 66 Chicago-Los Angeles häämatka

Juhlamatkatili>

Häämatkat Facebook>

USA Route 66 Chicago-Los Angeles häämatka

Hinta alkaen 2395 €

Pyydä tarjous!

Hintaesimerkkimme 18 pv:
Kaksi matkustajaa matkalla:   2600 € / hlö
Kolme matkustajaa matkalla:   2460 € / hlö
Neljä matkustajaa matkalla:   2395 € / hlö

Route 66 paketin maapalveluiden kesto on 16 päivää / 15 yötä, alkaen Chicagosta ja päättyen Los Angelesiin + lentopäivät Suomesta. Matkareittiä voi muokata oman maun mukaiseksi.

Historiallinen  Route 66

Päivä 1: Saapuminen Chicagoon

Saapuminen Chicagon kentälle.  Chicago on yksi isoimmista ja mielenkiintoisimmista kaupungeista ”Great Lake’n” alueella. Sieltä löytyvät niin huippuluokan museot, tunnelmalliset ravintolat kuin viihtyisät kahvilatkin. Yöpyminen hotellissa ja valmistautuminen odotettuun Route 66:een!

Päivä 2: Chicago

Tutustu upean ’Windy City’:n nähtävyyksiin, seiso Michiganin ja Adamsin kulmassa, jota pidetään historiallisen Route 66:n alkupisteenä. Nauti kahvia ja jättimäinen aamiainen Lou Mitchell’sissä, joka on ollut chicagolainen instituutio jo vuodesta 1923 ja joka on lähes pakollinen kaikille Route 66:n matkaajille. Kävele Michigan-järven rannalla, kiertele kaupoissa, maista Chicago Dogia ja tutustu kaupungin nähtävyyksiin kuten Willis Toweriin, joka on yksi Pohjois-Amerikan korkeimpia rakennuksia.
Usa_Chicago_downtown_Willis Tower_800x600

Päivä 3: Chicago-St. Louis

Nouda vuokra-autosi ja aloita unohtumaton reissu Route 66:lla. Tämä legendaarinen reitti kulkee monien periamerikkalaisten maisemien läpi ja matkalla näet monia maan suurimpia, vanhimpia ja oudoimpia nähtävyyksiä. Aloita ajamalla Chicagosta Missourin St.Louisiin ja matkaa halki loputtomilta tuntuvien maissipeltojen ja preerioiden. Älä missaa Wilmingtonin kuvatuinta ’asukasta’ – vihreää Gemini Giantia tai Illinoisin Atlantassa sijaitsevaa lähes kuusimetristä hot dogia pitelevää Paul Bunyan –veistosta. Springfieldissä pysähdy Cozy Dog Drive-in:issä maistamassa aitoa ja alkuperäistä corn dogia eli maissitaikinakuoressa uppopaistettua nakkia. Tutustu myös Abraham Lincolnin perintöön vierailemalla Lincoln Home National Historic Sitella. Saavuttuasi St.Louisiin, Route 66:n suurimpaan kaupunkiin, tutustu kaupungin nähtävyyksiin, kuten Gateway Archiin.

Päivä 4: St.Louis-Springfield

Jatka Ozark Highlandsin läpi eteläiseen Missouriin ja Springfieldiin, Route 66:n synnyinkaupunkiin. Matkalla kannattaa vierailla Meramec Cavernsissa, jossa on laaja luonnonmuovaava kalkkikiviluolasta, jonka muodot ja värit ovat ainutlaatuisia ja kauniita. Sanotaan, että Jesse James piti näitä luolia piilopaikkanaan ja käytti maanalaista virtaa salaisena pakoreittinään.

Päivä 5: Springfield-Tulsa-Oklahoma City

Oikaise halki Kansasin kaakkoiskulman päästäksesi Oklahoma Cityyn. Route 66:n Oklahoman pätkällä tulee enemmän ajokilometrejä kuin reitin muilla pätkillä ja useamman kilometrin matkalla ajetaan alkuperäistä tietä, jota pitkin oklahomalaisperheet kulkivat kohti länttä etsien parempia elinmahdollisuuksia 1930-luvulla. Matkalla Oklahomaan kannattaa pysähtyä rakastetulla Route 66 –maamerkillä – Catoosan Sinivalaalla ja Tulsan Cyrus Avenue Route 66 Memorial Bridge –sillalla, kunnioittamassa reitin historiaa. Kun saavut Oklahoma Cityyn, osavaltion pääkaupunkiin, käy tsekkaamassa vanhat Route 66 motellit, bensa-asemat ja monet vanhat rakennukset.

Päivä 6: Oklahoma City-Amarillo

Jatka kohti Texasin Panhandlen tasankoja ja Amarilloa. Tämä alue oli aikoinaan suurien preerioiden buffaloita täynnä olevia tasankoja, joita asuttivat Kiowa ja Comanche intiaanit. Pysähdy Clintonissa Route 66 –museossa tutustumassa alkuperäisen reitin 60-vuotiseen historiaan. Käy katsomassa Shamrockin Tower Station ja U-Drop Inn Cafe, jonka korkea torni muistuttaa paremmista ajoista. Näe entisöity Phillips 66 –bensa-asema McLeanissa ja Groomin kalteva vesitorni ja 45-metrinen teräsristi. Saavuttuasi Amarilloon käy ehdottomasti kokeilemassa, jaksatko syödä Big Texan Steak Ranchilla heidän kuuluisan kaksi kiloisen pihvinsä.

Päivä 7: Amarillo-Albuquerque

Ennen lähtöäsi Amarillosta, käy Cadillac Ranchilla, joka on ainutkertainen taideinstallaatio, jossa värikkäitä Cadillaceja on haudattu maahan keula alaspäin. Jatka matkaa ja pysähdy MidPoint Cafessa Adrianissa, joka on kuuluisa ’Ugly Crust’ –piiraistaan. Adrianista Route 66 kuljettaa sinut Albuquerqueen, New Mexicoon. Osavaltion suurin kaupunki, Albuquerque levittäytyy Rio Granden pohjois- ja etelärannoille. Vietä päivä tutkien kaupungin keskustan Central Avenuen nähtävyyksiä, historiallista vanhaa kaupunkia, jossa pääset tutustumaan New Mexicon menneisyyteen Espanjan siirtomaavallan alla ja tutustu Indian Pueblo Cultural Centeriin, joka opastaa sinut alkuperäiskansojen kulttuureihin.

Päivä 9: Albuquerque-Santa Fe-Albuquerque

Kokeakseni aidon ja alkuperäisen Route 66 –tunnelman, vieraile New Mexicon osavaltion pääkaupungissa Santa Fe:ssä. Tämä historiallinen, hylätyn intiaanikylän paikalle perustettu kaupunki on Yhdysvaltojen vanhin pääkaupunki ja vaikka se menettikin sijaintinsa Route 66:n varrella vuonna 1938, se on eräs idyllisimpiä kaupunkeja koko osavaltiossa ja se oli aikoinaan Santa Fe Trailin – ensimmäisen idän ja lännen yhdistäneen kauppareitin – päätepiste. Vieraile kaupungin museoissa, ja taidegallerioissa tai osta ainutlaatuisia matkamuistoja, joita ei löydy mistään muualta.

Päivä 8: Albuquerque-Holbrook

Tervetuloa Arizonaan! Näe suuret sementtiset tiipiit, joissa on kauppoja, kun ajat kohti Petrified Forest National Parkia, ainoaa Route 66:n varrella olevaa kansallispuistoa. Puistosta löydät 13 000 vuotta ihmiskunnan historiaa ja maailman suurimman ja värikkäimmän kokoelman kivettyneitä puita, historiallisia rakennelmia ja arkeologisia kohteita. Katsele Kachina Pointilta, kuinka aurinko laskee Painted Desertin yllä ja jatka sen jälkeen Holbrookiin. Pysähdy Wigwam Motellissa, jonka moderneilla mukavuuksilla sisustetut  teräs- ja sementtitiipiit ovat toivottaneet vierailijat tervetulleeksi jo 50-luvulta asti.

Päivä 9: Holbrook-Grand Canyon/Flagstaff

Jatka matkaasi Meteor Cityn perinteiseen kauppapaikkaan, jonka puolipallon muotoinen kupoli erottuu Route 66:llä jo pitkän matkan päästä. Jatka halki Flagstaffin ja Williamsin kohti Grand Canyonia, luonnonihmettä, joka on nähtävä omin silmin. Tutustu kanjoniin sen eteläreunaa myöten, pysähdellen monilla näköalapaikoilla, vaella pitkin Rim Trailia tai historiallista Hermit Roadia. Kiipeä kivisen Watchtowerin huipulle, josta kirkkaana päivänä näkee 160 kilometrin päähän.

Päivä 10: Grand Canyon/Flagstaff

Päivä 11: Grand Canyon/Flagstaff-Las Vegas

Jätä Grand Canyon taaksesi ja jatka länteen, Seligmanin kautta Kingmaniin, jonka vanhat Route 66 kahvilat ja motellit ovat vielä toiminnassa ja jatka Arizonan piilotetulle helmelle, Hooverin Padolle. Pato, joka on eräs Yhdysvaltojen historian suurimpia julkisia rakennushankkeita, patoaa Colorado-joen Nevadan ja Arizonan rajalla ja tuottaa sähköä ja vettä maan lounaisosiin. Jatka matkaa Las Vegasiin, kaupunkiin, jota ei varmaankaan tarvitse esitellä kenellekään.

Päivä 12: Las Vegas

Vietä koko päivä aitoon Las Vegasin tyyliin. Kävele kuuluisalla Stripillä, jota ympäröivät vilkkuvat neon-valot ja megasuuret huvikeskukset. Aseta muutama dollari likoon kasinolla, aterioi maailmanluokan ravintoloissa, käy katsastamassa viimeisin show, shoppaile design-puodeissa, hurvittele huvipuistossa, rentoudu uima-altaalla… mahdollisuuksia on loputtomiin. Kaupungissa on niin paljon koettavaa, että vuorokaudessa eivät tunnit riitä!

Päivä 13: Las Vegas

Päivä 14: Las Vegas-Santa Monica-Los Angeles

Aja Mojaven autiomaan halki Calicon aavekaupunkiin, joka on yksi harvoista alkuperäisistä Vanhan Lännen hopeakaivoskaupungeista. Palaa takaisin Route 66:lle Barstow:ssa, jonka Route 66 Mother Road –museossa on laaja kokoelma historiallisia valokuvia sekä Route 66:stä että Mojaven autiomaan yhdyskunnista. Jatka halki  Pasadenan, Los Angelesin, West Hollywoodin ja Beverly Hillsin Santa Monicaan, johon eeppinen matkasi päättyy. Kulje jalan muutamat viimeiset kadunvälit ’End of the Trail’ –kyltille, johon Route 66 virallisesti loppuu.

Päivä 15: Los Angeles

Vietä päivä köllötellen Santa Monican rannoilla tai tutkien Third Street Promenaden kauppoja. Tai tutustu Los Angelesin ainutlaatuisiin nähtävyyksiin, kauniiden ja rikkaiden kotikulmiin ja kaupungin upeaan arkkitehtuuriin. Universal Studios Hollywood tai Anaheimin alkuperäinen Disneyland ovat myös lyhyen ajomatkan päässä.

Päivä 16: Los Angeles

Palauta vuokra-auto Los Angelesin lentokentälle ja aloita paluulento kohti kotia.

Amerikan yhdysvallat on pääosin Pohjois-Amerikan keskiosassa sijaitseva perustuslaillinen liittovaltio, joka koostuu 50 osavaltiosta ja yhdestä liittovaltion hallinnollisesta piirikunnasta sekä useista erillisalueista.
Pääkaupunki: Washington D.C.
Virallinen kieli: Englanti
Valuutta:  Yhdysvaltain dollari
Passi ja viisumi: Useimmat suomalaiset eivät tarvitse viisumia Yhdysvaltoihin. Suomen kansalaisia, jotka täyttävät Visa Waiver Program (viisumivapaus) ehdot, kehotetaan matkustamaan ilman viisumia.
Aikaero Suomeen  -7
Kesäaika: – 7
Tiedot sitoumuksetta.

 

Yhdysvaltoihin saapuvilta matkustajilta vaaditaan maksullinen sähköinen matkustuslupa: ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Matkustajan tulee tehdä ESTA-anomus Internetin kautta viimeistään 72 tuntia ennen matkaansa, tällä lomakkeella. Esta maksetaan luottokortilla.

Yhdysvaltojen viisumi, passi ja ESTA säädökset koskevat myös kauttakulkuliikennettä (esim. koneenvaihto Yhdysvalloissa).

 

Varaa tapahtuma- ja urheiluliput>

Tapahtumien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta. Muutostilanteessa jo ostetut otteluliput siirtyvät automaattisesti uudelle päivälle, eikä tapahtuman ajankohdan muuttuminen oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista.

Lippujen vastuullinen myyjä on: Sports Events 365
Voitteavarata liput suoraan linkin kautta, jolloin hintaan ei lisätä lipunvarauskulujamme.

*) Linkit muihin sivustoihin, lisätiedot>>>
Käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Hintaan sisältyy:
* Reittilennot veroineen Helsinki – Chicago / Los Angeles – Helsinki
* Majoitus yhden – neljän hengen huoneissa 3* hotelleissa ohjelman mukaan
* Autonvuokraus tila-auto tai vastaava
* Autonvuokraus: nouto Chicagon lentokenttä, palautus Los Angelesin kenttä
Autonvuokrauksen hinta sisältää verot ja lisämaksut, täyden vakuutuksen, 2. kuljettajan ja tankillisen polttoainetta. Auton vuokrahintaan lisätään yhdensuuntainen vuokrausmaksu, joka maksetaan paikan päällä asiakkaan luottokortilla: n 660 USD
* Lentokenttäkuljetukset perillä kohteessa
.
Lisämaksusta:
* Lisäyöt matkan alussa ja/tai lopussa
* Yhden hengen huoneen lisämaksu
* Etukäteen varatut istumapaikat lennoille
* Liityntäkuljetukset muualta Suomesta

*Deluxe –hotellipaketti (huomioikaa, että osassa kohteita ei ole saatavilla kuin kahden tähden hotelleja)
.
Hintaan ei sisälly:
* Vastaanotot, kantajan palvelut hotelleissa, tietullit, lautat, pysäköintimaksut ja lumiketjut.
* Vuokrahinnat eivät sisällä bensiiniä, tietulleja, lauttoja, lisävakuutuksia, lisäveroja, lapsen istuinta tai muita lisämaksullisia palveluita.
Kaikilla kuljettajilla on oltava voimassa oleva ajokortti.
Pelkästään yksin esitettynä kansainvälistä ajolupaa ei voida hyväksyä.
Autovuokrauksen ehdot voivat muuttua.
Käyttämättömistä palveluista, hotellihuoneista tai autonvuokrauksesta ei palauteta kuluja/maksettuja maksuja.

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin valmiita matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Useisiin näistä matkoista sisältyy opastus. Opastus on perillä kohteessa, ei lentojen aikana, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka/Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle. Linkit muihin sivustoihin – käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Matkaehdot

Räätälöityihin matkapaketteihin sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

Passi ja viisumi

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.
Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.
Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.
Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.
Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Matkavakuutukset  

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

Hyvä tietää – matkaohjeita

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi, jotka räätälöidään yhdessä kanssanne.

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Tämä matka sopii myös ryhmille
Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Olipa kyseessä kotimaan tai ulkomaan matka, risteily Tallinnaan tai Karibialle, junamatka Eurooppaan tai bussimatka toivomaanne kohteeseen, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi.

Tarvitsetko apua? Soita meille 05 211 1600

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >

Räätälöimme teille aina toiveidenne mukaisen häämatkan

Ota yhteyttä matka-asiantuntijaamme

Pyydä tarjous!